Bejelentés


ÚJOTTHON FELÚJÍTÁS Otthon vagyunk ! Ház,lakásfelújitás, hőszigetelés , pa


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

-Mázolás

Fa, fém, beton, stb felületek ajtók , ablakok, nyílászáró felület mázolás, pácolás, lazúrozás,védő mázolása. tetőszerkezetek felület kezelés, rovarőlő-mentesitő-tüzgátló felhordása Parkettá pácolása, parketta lakkozás .

Mázolás szakszerű kivitelezése ! Ajtók , ablakok, radiátorok, csövek felújítása. Új felületek pácolása mázolása lazúrozása lakkozása

 Mázolás

Többféle alapfelületre készülhet.Leggyakrabban a fa, fém (nyilászárok,épületszerkezetek)és falfelületek(olajlábazatok)felületvédő,diszitő jellegű bevonatrendszere.
Minőségi mázolást, csak kiválóan előkészített, kifogástalan száraz anyagú felületekre készíthetünk. Ha az épületasztalos és lakatos nem végzett minőségi munkát a felületen, a mázoló már nem javíthat annyit rajta, hogy "tökéletes" legyen.
A kifogástalan minőségben elkészített külső mázolt felület, karbantartó jellegű átvonásra szorul 3-4 év múlva,(minimális kőltség)jellemzően déli és nyugati fekvésű alapfelületeken és az épületszerkezeteken(ereszdeszka.korlátok stb.) Így jelentős költségek nélkűl mindig kiváloan karbantartot,teljes értékű felületeket használhatnak.Külső térben a felújításra főként az időjárás viszontagságai miatt van szükség, belső térben pedig a természetes használatból eredő kopás, tisztogatás és egyéb sérülések miatt.
A mázolás élettartalma a festékanyag minőségének, a felhordás szakszerűségének, továbbá az előbbiek költségeinek függvényében változik. A jobb minőségű anyag és munka, késlelteti a felújítást.Így az általunk kivitelezett mázolások élettartamát kizárolag az adott felületre ható korrozió,és a bevonoanyag természetes őregedése(10-60év)befolyásolja.
Főbb mázolómunkák: Kül- és beltéri ajtó-ablak, cső-radiátor és korlátmázolások, kültéri épületszerkezetek mázolása (ereszdeszka, kerítés, korlát, zsalugáter, oromdeszka, oszlopok stb.), kül- és beltéri favédő-színező eljárások, díszítő jellegű mázolások, olajlábazat készítése.
Csőmázolás (80 NÁ alatt)
A munkálatokba tartozik a 80mm átmérőt meg nem haladó csövek(gépészeti szerelvények stb.) mázolása hagyományos technologiákkal kül és beltérben.Készülhet bármilyen szinben,kivánságra időjárásálló(kültérben)és hőálló(fütéscsővek)kivitelben.Átvonhatjuk réz,bronz,ezüst,arany utánzo festékekkel,ill térbe állitott (pl.oroszlánlábas)kádaknál a natur felűletet meghagyva(pl.rézcsővek) polirozva,antikolva,csak felületkezelve.
Fűtőtestmázolás (80 NÁ felett)
Célja és technológiája, szinte megegyezik a belső téri fémfelületek(csövek) mázolásával. A különbség az anyaghasználat, hiszen mindig hőálló festéket alkalmazunk. A jó korrózióvédelemmel ellátott fűtőtestek, sokáig szolgálják céljukat, "meghálálják" a gondos kivitelezést. Tehát a radiátor festésén kívül, érdemes az előmunkálatokat jó minőségben kivitelezni. Készülhet a falakkal megegyező színárnyalatban is, így takarás nélkül beleilleszkedik a környezetbe.
Kültéri fémszerkezetek mázolása
Ezek a felületek korrodálódhatnak a leginkább. Lehetnek nyílászárók, ereszek, csövek, kerítések, oszlopok, tetők, garázskapuk stb. Mázolási technológiájuk, annyiban tér el a fa és fal felületektől, hogy a pórustömítés elmarad, mivel a fémfelület pórusai igen kicsinyek, így az anyagok nem képesek behatolni a szerkezetébe. A nedvességet nem szívja magába.
A felületeket gondosan tisztítjuk, korróziómentesítjük és korróziógátló alapozással látjuk el. A bevonat tartóssága, főleg az előmunkálatok minőségétől függ. Régi festék eltávolításakor nem égetünk, csak maratunk, illetve egyéb mechanikai eljárásokat alkalmazunk.
Befejező fázisként, díszítő jellegű fedőmázolással (zománclakkozás) látjuk el. Természetesen a végfázis, készülhet egyéb anyagokkal (kalapácslakk, metál lakk) és technológiával is (patinázhatjuk). A mázolás készülhet fénytelen (matt), magasfényű és selyemfényű változatban.
Tartósan vízbe merülő fémfelületek még gondosabb előkészítést, illetve gyakran speciális anyagokat igényelnek.

Lakkozás
Színtelen lakkozás: Elsősorban natúr vagy pácolt fafelületek, kevésbé igénybevett bel-és kültéri szerkezetek, díszítő és felületóvó (korróziógátló) bevonatrendszere. Két-három selyemfényű vagy fényes lakkréteget szoktunk felhordani, ami fa természetes mozgását jól követi, és eredeti erezetét meghagyja. A fa anyagát érleli, védi a víz hatásaitól, gátolja a rovarok, gombák megtelepedését. A lakkozott felület, könnyen tisztítható. Parketta lakkozás szintetikus vagy vizees anyagokkal.

Pácolás (fa felületek színezése)
A fa felületének pácolását, színezését. Korábban, zömmel nemesfa fajtákat (dió, tölgy, mahagóni, cseresznye stb.) használtak bútorok, nyílászáró szerkezetek és egyéb építőipari felületek készítésére. A nemesfák eredeti színét meghagyták, mert megjelenésük igen tetszetős volt, színezés nélkül is. Az ilyen felületeken a moshatóság növelése érdekében, sellakkal, lenolaj kencével, viasszal és egyéb lakk anyagokkal kezelték. A natúr felületek színezése, régebben a műbútorasztalos, illetve az épületasztalos szakmához tartozott.

Újabban egyre több natúr fa jelenik meg az épületeken, mint szerkezet és díszítőelem (tartószerkezetek, nyílászárók, burkolat, beépített szekrény stb.).
Ezekeket a felületeket védeni kell, illetve ízlés szerint színezni is lehet.

Amennyiben a fa természetes rajzolatát meg kívánjuk őrizni, remek megoldást garantálnak a különböző színező rendszerek.
Minden nagyobb gyártó kínál, erre a célra készült festékfajtákat, kül- és beltéri változatokat egyaránt. Színválasztékuk elsősorban a természetes fa színezetűek, de a merészebb színek skálája is igen széles. Egyazon gyártmányhoz tartozóak, általában egymással keverhetőek, így széles választási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Az általános technológiák, azonban minden ilyen munkára kötelezőek, így a színezett felület csak akkor lesz tökéletes, ha a faanyagok és a készítésük magas minőségű, teljesen száraz, gomba- és kártevőmentesítettek, pórustelítettek.

Kültérben mindenképp "tömegsürübb" és UV álló pácot(lazuraanyagot) ajánlunk, amire külőn nem szükséges a védőlakk réteg.

 

Dunaújváros és a kistérség települései számára mázolás: Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Kisapostag, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim,ablak mázolás Rácalmás.Adony , Alap ,ablak mázolás  Alsószentiván , Apostag , Baracs , Baracs-Templomos , Beloiannisz , Besnyő, Budapest , Cukorgyár , Daruszentmiklós , Dég , Dunaújváros , Dunaegyháza, Dunavecse,Fa, fém, beton, stb felületek ajtók , ablakok, nyílászáró felület mázolás, pácolás, lazúrozás,védő mázolása. tetőszerkezetek felület kezelés, rovarölő--mentesítő--tűzgátló felhordása Parkettá pácolása, parketta lakkozás, radiátor lakkozás, ablak gittelés, mázolás gründolás, cső mázolás, ajtó ablak pácolás, ablak felújítás mázolás ablakszigetelés, parketta lakkozás, kerítés mázolás, olajfestés,nitro lakkozás,
Előszállás, Ercsi, Érd , Hantos , Igar , Iváncsa ,Káloz ,Kisapostag zománcozás , Kisszentmiklós , Kulcs , Lajoskomárom , Mezőfalva , Mezőkomárom , Mezőszilas , Nagykarácsony , Nagylók ,verébdeszka mázolás Nagyvenyim , rács korlát mázolás Pálhalma , Perkáta , Pusztaszabolcs , Rácalmás , Ráckeresztúr , Sárbogárd , Sáregres , Sárkeresztúr , Sárosd , Sárszentágota , Sárszentmiklós , Sinatelep ,korróziógátló mázolás, Szabadegyháza , Szabadhidvég , Vajta , Vámszőlőhegy , Tass pácolás, lakkozás, parketta lakkozás,

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!